Oeverse verdachte (44) van betrokkenheid bij mensensmokkel in Zeeland komt onder voorwaarden op vrije voeten. Hij was een van de schippers van zeiljacht waarop negen Albanezen werden aangetroffen

Casper Duin
Den Oever

Een 44-jarige man uit Den Oever die wordt verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel komt voorlopig op vrije voeten.

De rechtbank Zeeland-West Brabant schorste dinsdagmiddag de voorlopige hechtenis van J. B. ,,De voorlopige hechtenis is niet opgeheven maar wel met ingang van woensdagochtend 11.00 uur geschorst onder het stellen van algemene voorwaarden’’, zo meldt een woordvoerster van de rechtbank.

In Middelburg was dinsdagmiddag de eerste inleidende zitting in de zaak tegen B. Er zijn geen onderzoekswensen ingediend. B. wordt ervan verdacht dat hij behulpzaam is geweest bij de smokkel van negen Albanezen met een zeiljacht met het Verenigd Koninkrijk als bestemming. B. was een van de twee schippers die begin juni werd aangehouden op het zeiljacht bij het Zeeuwse Vrouwenpolder.

Telehoren

Eigenlijk stond de pro forma zitting tegen B. voor afgelopen donderdag gepland. Toen ging de zitting niet door omdat de verdachte niet kon worden gehoord vanwege problemen met het telehoren.

In het regionaal gekleurde onderzoek naar de mensensmokkel met een zeiljacht in Zeeland heeft Justitie op dit moment vier verdachten in beeld. Met de voorwaardelijke vrijlating van B zitten nu nog twee van hen in voorlopige hechtenis. In deze zaak is er nog geen datum voor inhoudelijke behandeling bekend.

Lees ook: In het onderzoek naar mensensmokkel zitten nog drie verdachten vast. Inleidende zitting tegen man (44) uit Den Oever uitgesteld

Lees ook: Mannen uit Den Oever en Den Helder aangehouden voor mensensmokkel via zeiljacht. ’Dit zien wij vrij zelden’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.