Slechtzienden en blinden kunnen elkaar weer ontmoeten in het Oogcafé

Een deel van de flyer.

Een deel van de flyer.

Wessel Mekking
Hoofddorp

Afgelopen anderhalf jaar opende het Oogcafé in Hoofddorp door de coronapandemie maar één keer de deuren. Vanaf woensdag kunnen blinden en slechtzienden uit Haarlemmermeer en omliggende gemeenten elke derde woensdag van de maand weer terecht in het Duyckercafé.

Het Oogcafé is niet alleen een gezellige plek waar deze visueel beperkten elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plaats waar ze ervaringen uitwisselen, weet Roos de Vries, coördinator sociaal domein bij Het Cultuurgebouw, waar Duycker en Pier K onder meer deel van uitmaken.

Ook kunnen ze elkaar tips geven over bijvoorbeeld hulpmiddelen en revalidatie. Ongeveer een jaar geleden was het Oogcafé nog geopend, toen was schouwburg De Meerse, ook onderdeel van Het Cultuurgebouw, eenmalig de plek van samenkomst.

Ook wie bijvoorbeeld een naaste heeft met een visuele beperking of oogaandoening, of mantelzorger is van zo iemand, is elke derde woensdag van de maand welkom in het Oogcafé. Regelmatig wordt een gastspreker uitgenodigd, maar woensdag 15 september is dat niet het geval.

Gedacht wordt ook aan het opzetten van culturele activiteiten voor blinden en slechtzienden in Het Cultuurgebouw, vertelt projectleider De Vries. Daar is ook Gerard Wetzel, initiatiefnemer van het Hoofddorpse Oogcafé, bij betrokken.

Het Oogcafé duurt van 15 tot 17 uur. Aanmelden via oogcafehaarlemmeemeer@gmail.com wordt op prijs gesteld. De toegang is, net als de koffie en thee, gratis.

QR-code met informatie over het Oogcafé in Hoofddorp.

QR-code met informatie over het Oogcafé in Hoofddorp.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen