Wandelaars en fietsers kunnen straks weer langs de dijk tussen Scharwoude en Schardam

© Aangeleverd

Van onze verslaggever
Scharwoude

Het autoverkeer blijft langs het dijkvak tussen Scharwoude en Schardam nog even taboe. Maar binnenkort mogen fietsers en wandelaars er wel weer langs.

De Alliantie Markermeerdijken heeft vanwege het vele grondverzet voor de dijkverzwaring de dijk deze zomer afgesloten. Het gaat dan om de route tussen de Dijkweg bij restaurant Ootje Konkel en de splitsing met de Laag-Schardammerweg en de IJsselmeerdijk.

Onderzoek heeft volgens de Alliantie aangetoond dat de conditie van de dijkweg slechter is dan gedacht. Auto’s mogen er dus nog lang niet over rijden.

Gezien de populariteit van deze route bij wandelaars en fietsers is besloten dat de afsluiting wordt aangepast. Verschil is wel dat het wandelpad op de kruin van de dijk niet meer kan worden gebruikt. Wandelaars en fietsers zullen dus samen van de weg gebruik moeten maken.

Het Hoogheemraadschap verwacht deze route vrijdag aan het einde van de middag vrij te kunnen geven. Vermoedelijk moet ook deze route in februari komend jaar weer enkele maanden volledig dicht vanwege het werk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen