Vader Carlo Heuvelman vraagt getuigen van de fatale mishandeling van zijn zoon op Mallorca om zich te melden: ’Het is geen snitchen. Dit is iets onmenselijks’

© Foto: District8/Owen O'Brien

Van onze verslaggever
Hilversum

De vader van Carlo Heuvelman, de man die in juli overleed na een zware mishandeling op Mallorca, doet dinsdagavond in Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen om zich te melden. „Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets onmenselijks”, zegt hij in het tv-programma.

Carlo Heuvelman (27) was nog geen dag op Mallorca toen hij in de ochtend van 14 juli werd mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen later. Zijn vader deelt dinsdagavond eenmalig het verhaal namens de hele familie in Opsporing Verzocht. Hij vertelt vooral hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin.

Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag. Carlo’s vader: „Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen”, zegt hij.

Schroom

De familie vertelt hun verhaal met een duidelijk doel: het vinden van alle getuigen en alle filmpjes die er rond de fatale mishandeling zijn. Nog lang niet iedereen die daar die avond was heeft zich gemeld. Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heenzetten.

De politie Midden-Nederland toont vanavond een aantal getuigen in de uitzending die zich nog niet hebben gemeld en mogelijk belangrijke informatie hebben.

Lees ook: Hoe konden Gooise jongens zó door het lint gaan op Mallorca? Een reconstructie

Lees ook: Intelligent en bijdehand, maar ook: ’een vreselijk ventje’; wie zijn Mallorca-verdachten?

Lees ook: Ontreddering bij vader gearresteerde Mallorca-verdachte Sanil (19): ’Ik dacht nooit dat dit bij ons gezin zou kunnen. Hoe kan dit?’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen