Gratis asbestverpakkingsmateriaal voor kleine daken in Koggenland

Mike Deutekom
De Goorn

De gemeente Koggenland doet deze week mee aan de ’Week van de asbestvrije Schuur’. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor de schadelijke gevolgen van asbest op kleine daken.

Wethouder Rosalien van Dolder roept inwoners van Koggenland op om asbesthoudende dakplaten op schuurtjes te vervangen. De gemeente biedt gratis verpakkingsmateriaal aan om dat vervangen te stimuleren.

„In de gemeente Koggenland liggen ongeveer duizend kleinere asbestverdachte daken, met een totale oppervlakte van ongeveer 17.000 vierkante meter. Dit is een fors aantal. Daken met een oppervlakte kleiner dan vijfendertig vierkante meter mogen particulieren onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen”, laat de wethouder in een persbericht weten.

„Het is belangrijk dat asbestdaken vervangen worden, dat weten we allemaal. De gemeente wil inwoners hierbij helpen. Met materiaal, maar ook met een lening om de kosten hiervan te kunnen betalen als het voor inwoners anders financieel niet mogelijk is. Naast maatregelen om bijvoorbeeld langer in een woning te kunnen blijven wonen, kan er daarom vanaf nu ook gebruik worden gemaakt van de Toekomstbestendig Wonen Lening voor het vervangen van asbestdaken.’

Lening

Inwoners kunnen een Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen voor het verwijderen van asbest. Hiermee kunnen woningeigenaren de woning verduurzamen en het is goed voor het onderhoud van de schuur. De gemeente werkt voor deze lening samen met het Duurzaam Bouwloket en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Een aanvraag indienen en meer informatie is te vinden op www.koggenland.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen