’Mr. Lingo’ François Boulangé (67) overleden [video]

© ANP

Internetredactie
Amsterdam

François Boulangé, ook wel bekend als ’Mr. Lingo’, is zaterdag overleden. Hij stierf na een kort ziekbed. Dat heeft zijn familie via Omroep MAX bekendgemaakt.

Boulangé produceerde voor de omroep recent nog het programma Pubquiz.

Boulangé leed al enige maanden aan kanker en is daar aan overleden. De Haarlemmer werd in 1992 bij het grote publiek bekend als presentator van Lingo, waarvan hij tot het jaar 2000 het gezicht was. Hij nam de presentatie over van Robert ten Brink.

Robert ten Brink prijst Boulangé als een „leuk, lief mens met een geweldig gevoel voor humor.” „Hij vond spelletjes geweldig”, herinnert Ten Brink zich. „Bij de eerste uitzendingen ging hij avondenlang met de kandidaten oefenen omdat hij wilde dat ze heel goed beslagen ten ijs kwamen en geen fouten zouden maken tijdens de uitzending.” De presentator van toen herinnert zich de eerste opnames nog als de dag van gisteren. „Het was uniek dat we een quiz maakten waar een computer bij werd gebruikt. De eerste opnamedag liep meteen in de soep omdat die computer vastliep.”

„Er is wat mij betreft maar één echte Mister Lingo, en dat is François”, beklemtoont Ten Brink. „Ik heb het spel twee jaar gemaakt, eens per week. Hij heeft het tien jaar lang vijf keer per week gedaan. Als je dan die titel nog niet verdient, verdien je hem nooit meer.”

Na Lingo was Boulangé zelden nog te zien op de buis. In de zomer van 2016 deed hij nog mee aan De Slimste Mens. Daar eindigde hij uiteindelijk als vierde.

Boulangé groeide op in Enkhuizen. Zaterdag overleed hij thuis; in zijn woonplaats Haarlem.

Lees hier een interview met François Boulangé uit 2013, naar aanleiding van de vijfduizendste aflevering van Lingo.

De familie neemt vrijdag in besloten kring afscheid van Boulangé. De familie hoopt dit „in privacy en rust” te kunnen doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen