Tien van Volendam laten zwaar bevochten voorsprong toch nog glippen tegen Roda: 2-2 [video]

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft in een enerverende wedstrijd de punten gedeeld met Roda JC. Met tien man leek de ploeg van trainer Wim Jonk in de slotfase nog de volle buit te pakken. Maar de late en zwaar bevochten voorsprong werd net zo gemakkelijk weer verspeeld: 2-2.

Lees ook: Denso Kasius mag zich een minuutje de held voelen, maar dan geeft Volendam de voorsprong toch weer prijs tegen Roda

Volendam met Calvin Twigt voor Boy Deul - na zijn achillespeesblessure nog niet fit genoeg voor twee wedstrijden in een week - had het niet makkelijk met Roda. De Limburgers zetten brutaal druk op de Volendamse opbouw en hadden in de razendsnelle Limbombe en de handige Pflücke gevaarlijke wapens aan de zijkanten.

De beste kansen waren ook voor Roda, maar de ploeg deed zichzelf de das om door wel heel slordig uit te verdedigen in de nabijheid van Robert Mühren. De goaltjesdief nam zijn vierde van het seizoen met genoegen aan.

Na rust - met de snellere Hilton voor Kramer om Limbombe af te stoppen - kreeg Volendam te maken met andere problemen. Daryl van Mieghem, die vlak voor rust tegen geel aanliep na commentaar op de leiding, liep al snel tegen zijn tweede (en dus rode) prent aan.

Met een man meer wist Roda maar spaarzaam gevaarlijk te worden. Met een gelukje kwamen de bezoekers echter toch langszij toen Boy Deul een cormer van Emmers met het achterhoofd beroerde en zo zijn doelman Lauwers op het verkeerde been zette.

Denso Kasius leek na een prachtige rush Volendam vlak voor tijd toch aan de overwinning te helpen. Maar Marzo kon volledig ongedekt bij een corner de gelijkmaker laten aantekenen voor Roda.

Scoreverloop: 27. Mühren 1-0, 76. Deul (eigen doel) 1-1, 85. Kasius 2-1, 86. Marzo 2-2. Rood: 52. Van Mieghem (FC Volendam)

FC Volendam: Lauwers; Kasius, Brian Plat, Mirani, Kramer (46. Hilton); Twigt (77. Ben Sallam), Alex Plat (73. Antonioli), Oristanio (57. Deul); Van Mieghem, Mühren, Kaars (77. El Kadiri).

Roda JC: De Boer; Marzo, Joppen, Jensen, Absalem; Vossebelt (71. Emmers), Klaasen, Bouchouari (87. Jubitana); Limbombe (72. Takidine), Vente, Pflücke.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen