Extra tribune bij Van Gaal-wedstrijd Telstar - Jong AZ en een ’gouden’ trainingspak voor Louis

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Voor de wedstrijd tussen Telstar - Jong AZ laat Telstar met dank aan sponsoren een noodtribune plaatsen aan de noordkant van het stadion. Daardoor komt de totale capaciteit van de wedstrijd waarbij Louis van Gaal eenmalig hoofdtrainer is op 3.000.

De mobiele noordtribune werd eerder gebruikt toen Telstar twee jaar geleden in de KNVB Beker tegen Ajax speelde en in 2018 uitkwam in de play-offs voor promotie naar de eredivisie. ,,Een aantal sponsoren staat garant voor de komst van de noordtribune”, vertelt commercieel directeur Natascha van Grinsven. ,,Zij zullen onder meer kaarten schenken aan amateurclubs uit de regio. De kaartverkoop trekt aan.”

Van Gaal speelde in 1977/1978 voor Telstar. De huidige bondscoach beleefde weinig plezier aan het seizoen bij de club. Telstar eindigde namelijk als 18e en degradeerde uit de Eredivisie. Dit jaar keert Van Gaal - om geld in te zamelen voor het goede doel - terug. Op vrijdag 24 september neemt hij eenmalig plaats op de bank als hoofdtrainer. Via een loting konden supporters onder meer kans maken om eenmalig de assistent-trainer van Van Gaal te zijn. Haarlemmer René van der Spek is de gelukkige. Er werden 21.649 loten verkocht van 2,63 per stuk. De opbrengst van de loterij gaat naar de Spieren voor Spieren, de stichting Durf te Dromen en de supportersfaciliteiten van Telstar.

Door de geldende coronamaatregelen mag Telstar slechts twee derde van het totaal aantal plaatsen in het stadion verkopen. Vanaf 25 september, de dag na de Louis van Gaal-wedstrijd, zijn volle stadions bij voetbalwedstrijden weer toegestaan. Telstar heeft overwogen om de wedstrijd te verschuiven maar dit blijkt niet mogelijk. ,,We hebben zelfs overwogen om de wedstrijd om twaalf uur ’s avonds te laten spelen. We zijn wel afhankelijk van de agenda van Louis van Gaal. Die is leidend. Daarom blijft de wedstrijd op zijn oorspronkelijke tijdstip.”

Risicowedstrijd

De kaartverkoop loopt volgens Van Grinsven goed. Doordat Telstar - Jong AZ wordt aangemerkt als een risicowedstrijd worden de kaarten alleen op naam verkocht. Geïnteresseerden kunnen maar een kaartje per persoon kopen. ,,Natuurlijk is het gemakkelijker als mensen direct vijf kaarten voor de hele vriendengroep kunnen kopen. Het bestellen is uitdagender doordat het een risicowedstrijd is. Veiligheid is voor ons echter het allerbelangrijkste.”

Trainingspak

Telstar en Louis van Gaal pakken uit rond de wedstrijd. Op woensdag 22 september zal de succesvolle oefenmeester namelijk ook aanwezig zijn bij de ochtendtraining. De sessie van 10.00 tot 12.00 uur is vrij toegankelijk. Wel wordt een bijdrage gevraagd van vijf euro, die volledig naar Stichting Spieren voor Spieren gaat. Tijdens en rond de wedstrijd worden ook speciale ’Van Gaal-sjaals’ gekocht, waarvan de opbrengst deels naar Spieren voor Spieren gaat. Van Grinsven: ,,We hebben voor Louis een speciaal Telstar-trainingspak laten maken met zijn initialen ’LvG’ in het goud gemaakt. Dat wordt na afloop geveild.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen