Ruim 6100 euro gedoneerd voor door brand getroffen gezin

Het gezin van Razan Alayobi in zijn tijdelijke woning.© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong

Martijn Gijsbertsen
Egmond aan Zee

De geldinzamelingsactie voor Razan Alayobi (32) en haar gezin uit Egmond aan Zee, wiens flatwoning aan het Jacob Scholplantsoen medio juli na brand bij de bovenburen onbewoonbaar is geworden, heeft ruim 6100 euro opgebracht.

Het aantal gevers via doneeractie.nl is uiteindelijk op 169 uitgekomen. Daaronder bevinden zich tal van anonieme schenkers. De actie is nu ten einde. Van het ingezamelde bedrag komt, na aftrek van kosten, uiteindelijk zo’n driekwart bij de getroffen familie terecht.

Lees ook: Na bommen in Syrië, oorlog in Libië raakt gezin nu huis in Egmond aan Zee kwijt door brand. Er is een hulpactie. ’Ontzettend lief, hier worden we blij van’

Alayobi, haar echtgenoot Tarek Alhamwi (36) en hun dochters Hala (12) en Elin (7) willen met het bedrag de huur van hun tijdelijke woning betalen en, als er nog iets overblijft, nieuwe inboedel aanschaffen die niet door de verzekering wordt vergoed.

Collega

De actie was een initiatief van Erna Koenis (58) uit Heiloo. Zij is een collega van Alayobi bij De Zorgcirkel, locatie Prins Hendrik. De Heiloose wil op deze manier het gezin helpen, zodat zij in ieder geval de huur van hun tijdelijke opvangadres kunnen blijven betalen. Alayobi vertrekt binnenkort bij De Zorgcirkel, zij heeft een baan bij een wasserij gekregen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.