Sociaal plein in Oostzaan gaat woensdag open

De rollatorwandelingen.© archieffoto jose pietens

van onze verslaggever
Oostzaan

Het sociaal plein in Oostzaan opent woensdag officieel de deuren. In de middag zijn er meteen activiteiten voor inwoners.

Het Sociaal Plein is de centrale plek waar alle inwoners van Oostzaan terecht kunnen met hun vragen over dagbesteding, gezinsrelaties, opgroeien, opvoeden, welzijn, werk, wonen, zorg, een kopje koffie, aanspraak én een goed boek. Het sociaal plein is ingericht in hetzelfde gebouw als het gemeentehuis en het theater.

Woensdagmiddag (13 tot 16 uur) zijn er diverse activiteiten voor inwoners. Binnen is een informatiemarkt van het sociaal team. Verder is Rob de Wit aanwezig die vertelt over rollatorwandelingen, er is een poppendokter, bezoekers kunnen mee bewegen met SportService en De Bieb is open. Bezoekers ontvangen een consumptiebon om op het plein buiten bij een van de twee restaurants een drankje te nuttigen.

Bij de informatiemarkt zijn alle partners van het sociaal plein aanwezig zoals medewerkers Wmo en Werk en Inkomen, Centrum Jong, Jeugdteam, Sportservice, WelzijnWonenPlus, De SMD en MEE Amstel en Zaan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.