Hockey: mannen Gooische zetten ambities kracht bij met klinkende zege in openingswedstrijd, ’drama’ voor Naarden

Groningen

De hockeyers van Gooische hebben in de eerste competitiewedstrijd direct een duidelijk signaal afgegeven aan de concurrentie in de overgangsklasse A. De ploeg van coach Dider Meijer, die graag wil promoveren naar de promotieklasse, won overtuigend met 0-4 bij Groningen. Keeper Fedde Hempel, deze zomer overgekomen van Zwolle, hield in zijn officiële debuutwedstrijd de nul. ,,We gaven heel veel energie en hebben als team gestreden’’, complimenteerde Meijer zijn team.

Binnen vijftien seconden zette Tjebbe Keizer de openingstreffer op het scorebord. In het vervolg was het de beurt aan Foppe Houting, die een hattrick maakte door twee strafcorners en een strafbal raak te schieten. De 16-jarige junior Ole Tulleke maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Jeugdinternational Tulleke speelde afgelopen jaar bij Oranje-16, vanaf dinsdag sluit hij aan bij Oranje-18. ,,Ole speelde alsof hij er al jaren staat’’, zei Meijer.

In de overgangsklasse B won Huizen op eigen veld van Helmond: 2-1. Stijn Mennink en Jorrit Janse, die is doorgekomen uit de eigen jeugd, scoorden. ,,We waren drie kwarten de bovenliggende partij’’, zag coach Wouter van der Kloet. ,,In de laatste vijf minuten werd het nog onnodig spannend door een late tegentreffer.’’

Competitiegenoot Naarden ging met 3-4 onderuit tegen Ring Pass. De formatie van trainer Vincent van de Peppel kwam tot drie keer toe voor, maar stond aan het einde met lege handen. ,,Echt een drama’’, baalde Van de Peppel.

Derk van Niel (strafbal), Niels de Jong (strafcorner) en Luca van der Linden troffen doel.

De vrouwen van Huizen kwamen niet verder dan 0-0 tegen HIC. Voor de promotieklasser debuteerden onder meer nieuwkomers Vivienne Kastrop (Gooische), Sanne Hak (Laren) en Karlinde van Arendonk (Fletiomare), Claire van den Noort maakte haar rentree maakte na een jaar in Amerika te hebben gehockeyd. Jasmijn Pouw, Annabel Weers (beiden Gooische), Anouk Bekkers, Tessa Hooft (beiden Laren) en Daphne Koolhaas (gestopt) hebben afscheid genomen van de equipe van Eddie Simmons.

Overgangsklasse A vrouwen

Wageningen-Gooische 2-1.

Goal Gooische: Moojen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen