Coronabesmettingen zijn ’primeur’ voor basisschool Gerardus Majella in Onderdijk. ’Meteen weer gestart met afstandsonderwijs’

Twee groepen op de Gerardus Majella in Onderdijk krijgen voorlopig thuis onderwijs.© Archieffoto

Judit de Redelijkheid
Onderdijk

Door het jeugdprogramma van voetbalclub Strandvogels ging zaterdag uit voorzorg een streep. Maar school hoeven de kinderen uit Onderdijk die met corona besmet geraakt zijn niet te missen. De Gerardus Majella is voor hun groepen direct weer gestart met thuisonderwijs.

,,Wij hebben eerder gelukkig nog niet te maken gehad met coronabesmettingen op school”, reageert directeur Annelotte Mulder.

,,Wij zijn er daarom ook van geschrokken dat er meerdere leerlingen positief zijn getest en dat wij hierdoor, vanuit de protocollen, moeten over gaan naar afstandsonderwijs voor twee van onze groepen. Voor alle partijen - leerlingen, ouders en leerkrachten - geen ideale situatie.”

Ervaring

‘Gelukkig’, zegt Mulder, hebben ze op de basisschool in Onderdijk ervaring met het organiseren van afstandsonderwijs. ,,Dit is deze week direct gestart, zodat onze leerlingen zo min mogelijk onderwijstijd missen. Toch zal dit nooit de kwaliteit van het fysieke onderwijs evenaren.”

Lees ook: Voetbalclub Strandvogels gelast jeugd af na coronagevallen op Gerardus Majellaschool in Onderdijk: ’Je wilt het virus niet verder verspreiden’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen