Vrouw (63) getrapt bij beroving door jongeren in Baarn

Internetredactie
Baarn

Een 63-jarige vrouw is zaterdagavond rond 22.30 uur beroofd door een aantal jongens op het Stationsplein in Baarn. Bij de beroving werd de vrouw tegen haar been getrapt, meldt de politie maandagmiddag.

De vrouw wilde vanaf het station naar huis fietsen toen ter hoogte van het bevrijdingsmonument drie jongens, vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar, op haar af kwamen rennen. Hierdoor viel ze van haar fiets.

De jongens, gehuld in donkere kleding en met capuchons op, begonnen aan de handtas te trekken die aan het stuur van de fiets hing, meldt de politie. Toen de vrouw dat probeerde te verhinderen, kreeg ze een trap tegen haar been. De vrouw bleef gillen en schreeuwen en het lukte de jongens niet om de handtas van het stuur te krijgen. Wel slaagden ze erin om enkele spullen uit de handtas te halen.

Daarna gingen ze ervandoor in onbekende richting. De vrouw zag toen nog een vierde jongen staan.

In een nabijgelegen parkje vonden agenten later spullen terug van de vrouw. Of dit alle weggenomen spullen waren, is niet bekend.

Opvallend

De politie laat weten dat er zaterdagavond meerdere meldingen zijn binnenkomen over jongens met met donkere kleding en capuchons op die rondliepen in het centrum van Baarn en opvallend gedrag vertoonden. De politie noemt dit opvallend en onderzoekt of dit te maken heeft met de beroving van de vrouw.

De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen