Purmersteijn blijft zichzelf herhalen en moet weer in de slotfase de gelijkmaker incasseren

Milton Pus
Den Haag

Het blijft tot nu toe een terugkerend thema bij Purmersteijn. Net als vorige week tegen VOC gaf Purmersteijn tegen HBS in de slotfase een zege uit handen: 1-1. Het betekende het derde gelijkspel op een rij voor de ploeg van Mo El Bouziani.

,,Het is balen dat je wederom in de slotfase die gelijkmaker moet incasseren”, reageerde El Bouziani na afloop. ,,We hebben weer niet verloren, dat is positief. Op basis van het eerste halfuur hadden we meer verdiend, we speelden misschien wel ons beste voetbal tot nu toe. Gelukkig bleef het deze week wel elf tegen elf.”

Geblesseerd

Purmersteijn speelde tegen HBS zonder Joey Mers en Mylan Polman (beiden geschorst). ,,Zij keren volgende week tegen Be Quick weer terug. Daarnaast waren vier spelers geblesseerd, dus we hadden een paar van de O-23 in onze selectie. Zij hebben het goed opgepakt.”

Luke Abelskamp was wel weer van de partij in de basis. Hij opende - net als tegen RKAVV en VOC - de score voor de Purmerenders.

,,Daarna vielen we iets terug. We zakten terug om het opnieuw te organiseren. HBS begon met het erin pompen van de ballen, daar hadden we veel moeite mee. We speelden te onrustig om de tweede goal te maken. Vorige week hadden we genoeg kansen op de 2-0, vandaag hebben we na het sterke halfuur te weinig gecreëerd.”

Uiteindelijk viel de tegengoal van HBS in de 86e minuut op redelijk identieke wijze als afgelopen week. Een bal van achteruit eindigde ver op de helft van Purmersteijn, deze werd niet weggewerkt waardoor de Hagenezen de gelijkmaker achter Nick van Santen konden koppen.

Mooie woorden

El Bouziani had mooie woorden over voor zijn ‘gelegenheidslinksback’ Jordi Beekhof. “Mijn drie linksbacks zijn geblesseerd of geschorst. Het is als rechtspoot moeilijk om daar te staan, maar hij hield zich goed staande.” De oefenmeester maakt zich nog geen zorgen over zijn ploeg. “De eerste overwinning komt steeds dichterbij.”

voetbal hoofdklasse

HBSPurmersteijn 1-1

24. Abelskamp 0-1,

86. Bröcker 1-1

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen