ZOB heeft weinig in te brengen tegen AFC’34

Lester Aarsman kopt namens ZOB op het doel van AFC’34, maar ook deze inzet bleek ongevaarlijk.

Lester Aarsman kopt namens ZOB op het doel van AFC’34, maar ook deze inzet bleek ongevaarlijk.© Foto Erik Rietman

Mick van der Nat
Zuidoostbeemster

ZOB had zaterdag weinig in te brengen tegen AFC’34. De Alkmaarders trokken met 0-2 aan het langste eind. De ploeg uit Zuidoostbeemster was al zo goed als zeker van het bereiken van de tweede ronde. Alleen als Vios W volgende week met twee doelpunten verschil wint van AFC’34 is er een kans dat ZOB alsnog wordt uitgeschakeld.

De wedstrijd begon erg slecht voor ZOB. Binnen een minuut keek de ploeg tegen een achterstand aan. Na een slechte uittrap van doelman Tim van Duuren en een gemiste tackel lag de bal al in het net. Daliel Afouzar was de doelpuntenmaker. ZOB probeerde wel tot kansen te komen, maar verder dan een paar losse flodders kwam de ploeg van Mohad Zaoudi niet.

,,We stonden veel te laag en kwamen daardoor niet tot goede kansen’’, reageerde ZOB-aanvoerder Rowin Mol. ,,Als we de aansluiting missen tussen de aanval en het middenveld kunnen we niet verder opschuiven om zo in scorende posities te komen. Ook misten wij de beleving om te winnen en het helpt dan ook niet als we binnen de minuut al met 0-1 achter komen. Na de rust begonnen we beter, maar we kregen ook toen geen grip op de wedstrijd.”

Knock-out

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor AFC’34. Het vizier van met name Daliel Afouzar en Ties Glas stond echter niet op scherp. Maar halverwege de tweede helft was het geluk van ZOB op. AFC ’34 spits Amin Charik profiteerde dankbaar van de vrijheid die ontstond omdat de thuisploeg aan een alles-of-niets-offensief was begonnen. Hij kreeg de bal panklaar op zijn hoofd gelegd en kopte de 0-2 binnen.

,,Na de 0-2 was het klaar’’, erkende Mol. ,,We speelden al alles of niets en gaven veel ruimtes weg, dat doelpunt was de knock-out.”

BOL eindigt door de 2-4 zege op Vios en de nederlaag tegen AFC’34 zeer waarschijnlijk als tweede in de poule. Favoriet HBOK werd afgelopen week uit de beker genomen, omdat de ploeg in het duel tegen de Alkmaarders een geschorste (en daarmee ongerechtigde) speler had opgesteld. Het gevolg van de beslissing van de KNVB is dat de bekerwedstrijd van ZOB van volgende week is geschrapt.

,,Het gevoel dat we meenemen naar de competitie is dubbel’’, keek Mol vooruit. ,,We zijn bij deze ploeg allemaal volwassen genoeg om de leerpunten uit deze wedstrijd tegen AFC’34 te trekken, maar ook om weer snel te vergeten. Het is voor ons nu zaak om keihard te trainen richting de uitwedstrijd met BOL. We raken niet van slag van de nederlaag van vandaag. Het is vooral een goed signaal dat er echt nog wel een tandje bij moet willen wij onze doelstelling halen.”

bekervoetbal groep 1, poule 20

ZOB AFC’34 0-2

1. Afouzar, 68. Charik.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen