Spetterende show bij heropening AZ-stadion. ’Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Geniet ervan!’ [video]

Beeld van de Ben Side tijdens de lichtshow in het stadion van AZ.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Alkmaar

Twee jaar nadat een deel van het dak naar beneden kwam heeft AZ zaterdagavond het gerenoveerde stadion heropend. De toeschouwers bij AZ-PSV werden voorafgaand aan het duel getrakteerd op een show van de nieuwe lichtinstallatie.

Vanaf de middenstip, in het spotlicht, sprak directeur Robert Eenhoorn het publiek toe. „Ik denk dat ik wel mag zeggen dat het resultaat er mag zijn”, zei Eenhoorn, doelend op het nieuwe dak, de uitbreiding van het stadion en de nieuwe lichtinstallatie.

(Tekst gaat verder na de foto)

Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken van AZ, geeft voorafgaand aan AZ-PSV een tv-interview.© Foto ANP/Ed van de Pol

Hij bedankte het personeel en de medewerkers van AZ. „Ik ben trots op al het harde werk dat ze hebben verricht, waardoor we hier vanavond kunnen staan. Ik bedank ook onze trotse achterban, die ons altijd is blijven volgen waar het kon en heel geduldig is gebleven. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, en geniet ervan!”, sprak Eenhoorn, waarna licht en muziek losbarstten.

(Tekst gaat door onder de video)

Door de verbouwing is de capaciteit van het stadion met zo’n 2500 plaatsen toegenomen. Er kunnen nu bijna twintigduizend toeschouwers in. Tegen PSV waren er dertienduizend, de op dit moment maximaal toegestane hoeveelheid. Vanwege de coronamaatregelen mag slechts tweederde van de stadions worden bezet.

Helaas voor AZ viel het resultaat in de ’openingswedstrijd’ vies tegen. PSV won met 3-0 en blijft daardoor soeverein koploper in de eredivisie met twaalf punten uit vier wedstrijden. AZ heeft met drie punten uit drie wedstrijden een teleurstellende competitiestart.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen