Vier spelers op vakantie, RKAV Volendam genekt door een van de krachten van het team: ’We blijven amateurs en het plezier staat voorop’

Jan Koning
Volendam

Naast de nodige blessures waar de selectie van Johan Steur mee kampt, miste de trainer van RKAV Volendam tegen Eemdijk ook nog eens vier dragende spelers vanwege vakantie. Dit was zelfs voor de oranjehemden teveel van het goede waardoor de wedstrijd met 2-0 verloren ging.

,,Ja het is vervelend dat we vier spelers missen, maar het feit dat spelers op vakantie kunnen, is ook een kracht van ons team. We blijven amateurs en het plezier staat bij Volendam voorop”, reageerde verdediger Stan Veerman na afloop van de wedstrijd tegen Eemdijk. De verdediger was - als altijd - een van de steunpilaren achterin, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg twee tegendoelpunten incasseerde.

Gemis

,,Stefan Plat, Daan Ibrahim, Sonny Tol en Joey Tol ontbraken en daardoor stond er tegen Eemdijk wel een heel jong elftal”, beschreef Veerman de situatie. ,,Vooral de creativiteit van Joey hebben we ontzettend gemist. Ik geloof dat we zelfs maar een keer op doel hebben geschoten gedurende de hele wedstrijd. Dit terwijl we in de voorbereiding toch altijd wel goed waren voor twee of meer goals.”

Het gebrek aan creativiteit was een minpunt, pluspunt was dat Volendam zelf weinig kansen weggaf. ,,We hadden in de rust echt nog het gevoel dat we de overwinning eruit zouden slepen’’, keek Veerman terug. ,,Het doelpunt tegen - dat per toeval uit de eerste de beste kans van Eemdijk tot stand kwam - was echter de nekslag. Omdat wij zelf heel weinig creëerden, vloeide het geloof weg. We probeerden meer naar voren te voetballen, maar dit leidde tot niets. Nadat we al snel ook de 2-0 om de oren kregen, was het een gelopen koers.”

Vertrouwen

Veerman verwacht dat de nederlaag een incident is en geen invloed heeft op de rest van het seizoen. ,,Volgende week thuis op een goed veld met de supporters erachter winnen we gewoon weer. Dat mag je gerust quoten. We speelden vandaag op een slecht, stroperig kunstgrasveld - waarop we geen strakke pass konden geven - tegen een echte ’beukploeg’. De tegenstander deed er alles aan om ons niet aan het voetballen te krijgen. Daar hadden we met deze jonge ploeg veel moeite mee. Met de ervaring van de andere jongens er vanaf volgende week weer bij, komt het weer goed.”

voetbal zaterdag hoofdklasse B

EemdijkVolendam 2-0

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen