Dubbel succes voor GP Elite uit de Rijp in Porsche Supercup: Teamkampioenschap en titel Larry ten Voorde

Monza

Dubbel feest voor Team GP Elite uit De Rijp op het circuit van Monza in Italië. Nadat Larry ten Voorde zaterdag zijn tweede Porsche Supercup-titel op rij pakte, greep het team zondag het teamkampioenschap.

Larry ten Voorde was na zaterdag zeker van de overwinning in het kampioenschap door als derde te finishen in de eerste race van het weekend. Hij startte vanaf positie twee en moest een plek toegeven. Doordat hij eindigde voor zijn concurrent Jaxon Evans is hij net als vorig jaar de beste van de Supercup.

In de Supercup zijn alle auto’s identiek. Het komt dus vooral aan op de stuurmanskunsten en de afstelling van de auto. De Supercup is een vast onderdeel van het voorprogramma van de Formule 1. Vorige week reden de coureurs van GP Elite nog in Zandvoort.

Een dag later boekte de Nederlander in de tweede race een fraaie overwinning. Hij startte op pole position en gaf de plek aan kop niet meer uit handen. Mede hierdoor kroonde GP Elite zich bovendien tot winnaar van het kampioenschap voor teams. ,,Geweldig dit”, laat Ten Voorde weten. ,,Ik moest winnen en mijn teamgenoot Max van Splunteren moest zich zo goed mogelijk classificeren om de titel binnen te halen. Dat is gelukt. Een heel mooi cadeau voor het team, want die mannen hebben zoveel voor ons gedaan.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen