Dominant DEM met een punt teleurgesteld terug uit Limburg

Van onze verslaggever
Echt

Voor de spelers en begeleiders van DEM was het ondanks het late gelijkspel tegen EVV geen leuke bustocht terug uit het Limburgse Echt. De Beverwijkers kregen meer dan tien mogelijkheden, maar er ging er maar eentje in.

„Dat is misschien het enige positieve aan deze wedstrijd. We hebben heel veel kansen gecreëerd - ik heb er twaalf geteld - maar we scoren gewoon te weinig”, zei trainer Kiri Kalaitzis. „Hetzelfde probleem hadden we eerder ook al in de wedstrijden tegen Hoogland en Dongen. Met een punt schieten we niet zo heel veel op.”

Erger

Maar het had ook erger kunnen zijn. Dankzij Richie Owusu-ansah kon DEM alsnog gelijkspelen, want anders hadden de Beverwijkers met niks bij EVV vandaan gereden. „Leden van de thuisploeg zeiden na afloop dat ze een punt van ons hebben gestolen.”

Want EVV - dat net als DEM in de onderste regionen van de derde divisie bivakkeert - speelde geen beste wedstrijd. De Limburgers konden nauwelijks een vuist maken en leden veel balverlies. DEM kon zodoende veelvuldig de aanval zoeken. Kalaitzis heeft maar een oplossing voor het probleem. „We moeten gewoon scoren. De doelpunten zullen heus wel een keer gaan vallen, maar we hebben in de eerste vier duels al veel punten verspeeld.”

Want waar voorin de bal er niet in wilt, worden achterin ook kostbare fouten gemaakt. Tegen EVV werd er een domme overtreding gemaakt op Bjorn Stassen in het strafschopgebied, waardoor Juul Respen een kwartier voor tijd vanaf elf meter de 1-0 kon binnenschieten.

Kalaitzis kan bij DEM werken met een brede selectie. Hij verving daarom in de slotfase bijna zijn halve team. De invallers zorgden er uiteindelijk mede nog voor dat de Beverwijkers alsnog een punt aan het duel overhielden.

Komende weekend kunnen de mannen van Kalaitzis laten zien waar ze echt toe in staat zijn, wanneer Gemert op bezoek komt. De Brabanders staan op de derde plek.

DEM: S. Verswijveren; Frimpong, Van Geenen, T. Verswijveren, Schavemaker (60. J. Verswijveren); Herraez, Gencer (70. Sadiroglu), Klaver (60. Kok); Owusu-ansah, Kaya (60. Wolters), Van Dongen (70. De Goede).

voetbal derde divisie

EVVDEM 1-1

75. Respen 1-0 (penalty), 90+1. Owusu-ansah 1-1.

DEM: S. Verswijveren; Frimpong, Van Geenen, T. Verswijveren, Schavemaker (60. J. Verswijveren); Herraez, Gencer (70. Sadiroglu), Klaver (60. Kok); Owusu-ansah, Kaya (60. Wolters), Van Dongen (70. De Goede).

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen