Ajax wint van PEC en hoopt op snel herstel van Klaassen en Stekelenburg [video]

Vlnr: Sebastien Haller van Ajax, Siemen Voet van PEC Zwolle, PEC Zwolle-keeper Kostas Lamprou.© ANP

ANP
ZWOLLE

Ajax probeert Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen klaar te stomen voor de uitwedstrijd van woensdag in de Champions League tegen Sporting Portugal. De doelman en aanvallende middenvelder misten zaterdag het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (0-2) vanwege een liesblessure. „We doen er alles aan maar het wordt een race tegen de klok”, zei trainer Erik ten Hag.

Remko Pasveer verdedigde het doel van Ajax in Zwolle.

De eerste echte kans leverde Ajax meteen een doelpunt op. Berghuis bracht Haller na een klein half uur in stelling en zag de spits met een ogenschijnlijke simpele voetbeweging scoren. PEC Zwolle beperkte zich vooral tot compact verdedigen en probeerde soms te counteren. Zo dwong Slobodan Tedic doelman Pasveer tot een redding.

Kostas Lamprou, de keeper van PEC Zwolle, onderscheidde zich met een redding op een schot van Noussair Mazraoui. Hij ging in de 67e minuut echter in de fout bij de 0-2 van Haller.

Steven Berghuis nam de positie van Klaassen in. Berghuis bereidde beide doelpunten van Sébastien Haller voor maar moest wel wennen. „Het is even iets anders dan rechtsbuiten spelen”, zei hij bij ESPN. „Nu speel je in de as van het veld waar het druk is. En je moet samenspelen met de spits. Als rechtsbuiten vorm je een koppel met de rechtsback.”

Ten Hag zag dat Berghuis moest wennen. „Maar hij deed het zeker niet slecht. Juist tegen een ploeg als Sporting kunnen we hem misschien wel goed gebruiken ”, zei de coach die niet tevreden was over het spel van Ajax tegen PEC Zwolle. „Het was veel te slordig en we hadden eerder de 0-2 moeten maken. Maar na een interlandperiode is het wel vaker wennen. En we speelden ook in een andere samenstelling.”

Ten Hag kan woensdag in Lissabon wel weer een beroep doen op Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. De Argentijnen ontbraken in Zwolle omdat ze pas vrijdag laat terugkeerden na interlandverplichtingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen