Aangehouden lesmotor die over A7 raast, behaalt alsnog zijn motorrijbewijs

Politie.

Politie.© Foto ANP

Bryan Stam is blij dat hij zijn motorrijbewijs te pakken heeft.

Bryan Stam is blij dat hij zijn motorrijbewijs te pakken heeft.© Foto aangeleverd

1 / 2
Van onze verslaggever
Oudendijk

De bestuurder van de aangehouden lesmotor die over A7 raasde om op tijd te zijn bij zijn rij-examen, heeft zijn motorrijbewijs binnen. ’Hem ’m gehaald hoor!’ bericht hij vrolijk aan deze krant.

De lesmotor werd donderdagmorgen door de Landelijke Eenheid aangehouden op de A7 ter hoogte bij Oudendijk omdat hij veel te hard reed om zijn rij-examen niet te missen.

Hij was op dat moment op de motor op weg was naar zijn rij-examen bij het CBR en gaf flink gas om daar op tijd aan te komen.De Landelijke Eenheid reed donderdagmorgen over de A7 bij Oudendijk toen deze twee lesmotoren zag rijden met daarachter de instructeur.

Ondanks dat er met een opvallende politieauto werd gereden, gaf de voorste motorrijder flink gas. Na een meting bleek dat de motorrijder 142 km/u reed waar op dat moment 100 km/u was toegestaan.

Toen de motorrijder staande werd gehouden voor zijn bekeuring, bleek dat deze onderweg was naar het CBR om af te rijden voor zijn motorrijbewijs.

De mannen van de Landelijke Eenheid gaven de motorrijder een paar nodige tips en een bekeuring voor zijn rijstijl. Deze snelheidsovertreding kost hem 420 euro. In tegenstelling tot lesauto's, vrachtauto's of bussen is de bestuurder zelf juridisch bestuurder en niet de instructeur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen