Telstar blijft zonder overwinning maar 1-1 tegen Almere City is knap en verdient een compliment

Glynor Plet feliciteert Rein Smit met de gelijkmaker.© Foto Orange Pictures / Hans van der Valk

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Ook tegen Almere City wist Telstar niet te winnen. Toch biedt de 1-1 tegen de promotiekandidaat perspectief.

Wat je als trainer moet doen als de prestaties tegenvallen? ,,Niet in paniek raken, positief blijven en kijken wat er beter kan”, zo zei trainer Andries Jonker voor aanvang tegen Almere City.

Na zowel op bezoek bij Jong FC Utrecht als bij MVV met 3-0 te zijn verslagen, was Jonker blijkbaar tot de conclusie gekomen dat het tijd was voor andere spelers. Na meerdere blunders moest doelman Trevor Doornbusch het veld ruimen voor de meer ervaren Ronald Koeman Jr.

Lees ook: Trainer Andries Jonker ziet tegen Almere City weer het Telstar dat hij wil zien: ’Een fris elftal dat wil en kan voetballen’

Ook verdedigers Anthony Berenstein en Jip Molenaar, wiens fouten zowel tegen FC Emmen als MVV de directe aanleiding waren voor een tegentreffer, werden vervangen door Özgür Aktas en Siebe Vandermeulen. Nadat Gyliano van Velzen vorige week de voorkeur kreeg boven Rein Smit, koos Jonker nu voor Rashaan Fernandes als tweede spits naast Glynor Plet.

Voetballend zag het er in elk geval veel beter uit bij Telstar. Na in de beginfase te zijn ontsnapt aan een tegentreffer van spits Maarten Pouwels, greep het na een kwartier brutaal het initiatief.

Net als hun trainer leken ook de spelers van Telstar positief te blijven. De ploeg oogde stoïcijns. Door keihard te werken controleerde het de strijd op het middenveld. Yassine Zakir, op het begin van dit seizoen nog speler zonder contract, was een plaag voor de verdediging van Almere. Hij ging zijn directe tegenstander Thibaut Lesquoy keer op keer voorbij. Ook de beste kans van Telstar begon bij hem. Met een heerlijk steekballetje vond hij Tom Overtoom die de bal bij Rashaan Fernandes bezorgde. Die schoot via de rug van Glynor Plet over.

De eerste helft bood Telstar genoeg hoop op een goed resultaat. Toch kwam het op achterstand en dat kwam door een blunder van de kersverse eerste doelman. Bepaald niet waar Jonker op zou hebben gehoopt toen hij de 26-jarige oud-doelman van Top Oss het vertrouwen gaf. Koeman grabbelde naast de bal bij de 0-1 van Lance Duijvestijn. Die stond weliswaar zo vrij als een vogel, maar Koeman legde hem wel heel weinig in de weg.

Ook nu hield de ploeg van Jonker zich aan het devies van hun trainer: niet in paniek raken en positief blijven. De gelijkmaker van invaller Rein Smit was op basis van strijdlust en doorzettingsvermogen helemaal terecht. Doelman Michael Woud kreeg de bal uit een schot van Rashaan Fernandes niet onder controle. Smit benutte de rebound.

Zo is Telstar nog altijd zonder overwinning, maar pakte het een verdiend en knap punt.

voetbal eerste divisie

TelstarAlmere City1-1

50. Duijvestijn 0-1, 72. Smit 1-1

Telstar Koeman; Zakir, Bensabouh (90. Van Wetten), Aktas, Vandermeulen, Blackson (73. Liesdek); Dijkstra (58. Smit), Overtoom (73. Kökcü), Van Doorm; Plet, Fernandes

Almere City Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Breedijk, Lesquoy (46. Poll); Alhaft (63. Van Leeuwen), Receveur, Van Hoeven, Resink; Duijvestijn, Pouwels

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen