Telstar zoekt nog altijd naar invulling vacature Korpershoek: ’Het moet iemand zijn die het neer kan zetten’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

De verdediging van Telstar bleek de laatste weken alles behalve betrouwbaar. Trainer Andries Jonker blijft zoeken naar versterking.

Telstar is na vijf wedstrijden nog zonder overwinning en staat op de laatste plek van de Keuken Kampioen Divisie. Vooral verdedigend ogen de Witte Leeuwen zwak. Het doelsaldo van Telstar is zes voor en liefst dertien tegen.

Telstar zag in de zomer aanvoerder Frank Korpershoek en sterkhouder Redouan el Yaakoubi vertrekken, daarvoor in de plaats kwamen Roman Tugarinov en Üzgür Aktas. Talentvolle spelers maar geen leiders.

Jonker: ,,De vacature Korpershoek ligt er nog steeds. We zijn met behoorlijk wat spelers in gesprek geweest. Als de speler voorbij komt die wij willen, dan moeten we toeslaan. We hebben vijf verdedigers, er kan nog een bij. Al kan het ook een verdedigende middenvelder zijn. Het moet iemand zijn die het neer kan zetten.”

Aangezien de transferperiode voorbij is, zal het wel een transfervrije speler moeten zijn. Jonker wil naar eigen zeggen ook niet zeuren over het ontbreken van zo’n soort speler. ,,Als je een berg beklimt en de gids valt uit met een blessure, zal je ook zelf de kaart moeten pakken.”

Ook doelman Trevor Doornbusch maakte een onzekere indruk. Hij blunderde zowel tegen Jong FC Utrecht als tegen MVV. Tijdens de laatste training voor de thuiswedstrijd tegen Almere City op vrijdag deed reservedoelman Ronald Koeman Jr. mee met de basisspelers. Toch zegt dat volgens Jonker nog niets. ,,Als je hier gisteren was geweest zou je conclusie zijn geweest dat Doornbusch zou spelen. Ik moet mijn beslissing nog maken.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen