Het gezicht van de verdachte is duidelijk vastgelegd; politie krijgt tot nu toe drie tips over brandstichter Bergen aan Zee

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee

Een pet op, een korte baard en een bril. De vermoedelijke brandstichter is duidelijk op camera vastgelegd. Zijn gezicht en een getuigenoproep leverden tot nu toe drie tips op, vertelt de politie.

Dinsdag zette de politie het beeld en de oproep online. Dat beeld is gemaakt met de beveiligingscamera van strandboetiek BAZ24 in Bergen aan Zee. De winkeleigenaar zag schade op 19 juni schade aan zijn pand en ging de beelden van die nacht na om te kijken wat er was gebeurd. Daarop was een man te zien die de boel in brand wilde zetten, maar gelukkig doofde het vuur snel.

Vijf dagen (24 juni) later werd het pand nog eens in brand gestoken, die keer leidde het tot meer schade. Of dit om dezelfde brandstichter gaat is niet duidelijk, maar de politie vindt twee branden achter elkaar wel opvallend.

De politie doet onderzoek naar de tips. Of de gouden tip erbij zit kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Lees ook: Wie is deze man? Politie deelt beelden van verdachte die boetiek in ieder geval een keer in brand stak, mogelijk vijf dagen later weer

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen