Op het raam aan de binnenkant van de serre is met een vinger een zescijferige code geschreven. Niet het werk van inbrekers volgens de politie. Van wie dan wel?

Casper Duin
Julianadorp

Hoe komt een zescijferige code op het raam van de serre van een woning aan Doorzwin 25 in Julianadorp?

In de buurtapp van Doorzwin 25 wordt melding gemaakt van een woning waar op het raam van de serre een code van zes cijfers is geschreven. ’Dit is met de vinger gedaan en werd pas zichtbaar toen er ’s morgens op het raam condens kwam’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de melders moet er iemand in het huis zijn geweest, want de code staat aan de binnenkant van het glas. De bewoners weten zeker dat dit er niet eerder stond.

De herkomst van de code is ongewis. In de BuurtPreventieApp DH wordt geopperd dat het ’een bekend systeem is om via codes door te geven dat er zich binnen spullen van waarde bevinden’.

,,Wij (her)kennen dit niet als een teken voor een werkwijze van inbrekers’’, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Kort na de online publicatie reageerde lezeres Engelien de Graaf op het bericht. ’Bij ons was op het raam ineens een lachend gezichtje zichtbaar, toen de zon er op scheen. Het was niet weg te poetsen. Volgens het glascentrum wordt dit in de fabriek gedaan en kan zichtbaar worden als het glas oud is. Ook de andere ramen kregen spikkels en vlekken, welke niet te verwijderen waren. Het glas dus vervangen’.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.