Europees podium blijft buiten bereik Dylan van der Kolk. Alkmaarse judoka strandt op EJK in Luxemburg in herkansingen

Dylan van der Kolk.

Dylan van der Kolk.© Archieffoto

Ton Rooseboom
Luxemburg

Hij ging met veel verwachtingen naar de Europese kampioenschappen voor junioren in Luxemburg. Een medaille zou haalbaar zijn, zo meende judoka Dylan van der Kolk.

De twintigjarige Alkmaarder kreeg donderdag echter een fikse domper verwerken. Van der Kolk strandde in de herkansingen van de klasse tot 66 kg en bleef met zijn zevende plaats ver weg van het Europese podium. Na zijn toernooizege eerder deze zomer tijdens de European Cup in Praag blaakte Van der Kolk van het zelfvertrouwen. Hij stond vierde op de wereldranglijst in zijn leeftijdscategorie en maakte op de EK junioren dus kans op eremetaal. Tot de kwartfinales was er donderdag in Luxemburg geen vuiltje aan de lucht.

Van der Kolk bereikte laatste acht door winst op de Turk Talha Buyukeser en Bertil Lavsren uit Denemarken. Vervolgens was de Georgiër Tengo Zirakashvili met waza-ari te sterk. In de herkansing verloor Van der Kolk in de golden score van de Cyprioot Georgios Balarjishvili. ,,Ik kwam in die partij niet helemaal goed in mijn judo en werd helaas opnieuw in de golden score overgenomen’’, reageerde de teleurgestelde Noord-Hollander. ,,Dat was wel een flinke tegenvaller, want ik had gedacht hier het podium te halen.’’

Over een maand kan Van der Kolk zich al sportief revancheren tijdens de WK voor junioren in Italië. ,,Nu eerst analyseren en dan vier weken hard trainen om de puntjes op de ’i’ te zetten, zodat ik op de WK wel een medaille pak’’, blijft de jonge Alkmaarder strijdvaardig.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen