Rondleiding en uitleg over sluizen in Ship tijdens Ontdek Velsen

Ship in IJmuiden.

Ship in IJmuiden.© foto aangeleverd

van onze verslaggever
IJmuiden

Volkert Schaap van sluisinformatiecentrum Ship geeft op zondag 12 september tijdens de manifestatie Ontdek Velsen twee presentaties over 145 jaar Noordzeekanaal in IJmuiden.

Dat doet de specialist-rondleider om 12 en 15 uur. Het verhaal duurt circa 45 minuten en begint bij de aanleg van de Zuidersluis in 1876 tot en met de realisatie van de grootste zeesluis ter wereld. Aanmelden voor deze specials kan via info@ship-info.nl.

Schaap toont bij zijn verhaal beelden van de ontwikkeling van de Zuidersluis, Middensluis en Noordersluis, inclusief spuisluis en gemaal. Hij eindigt met de vraag waarom Zeesluis IJmuiden eigenlijk moest worden gebouwd. Wie daarnaast meer wil weten over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, kan meedoen aan de rondleiding. Die kan worden geboekt via hetzelfde e-mailadres: info@ship-info.nl. De reguliere tijden van een rondleiding in Ship zijn 11 en 14 uur.

Het informatiecentrum op de sluizen heeft een presentje en lekkernij bij de koffie of thee in petto voor alle deelnemers aan Ontdek Velsen die Ship bezoeken.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen