Meepraten over hoogbouw en speelplekken rond (toekomstige) nieuwbouw in IJmuiden

Flats van het Woningbedrijf Velsen aan de Dolfijnstraat en de Waalstraat worden gerenoveerd.

Flats van het Woningbedrijf Velsen aan de Dolfijnstraat en de Waalstraat worden gerenoveerd.© archieffoto Ron Pichel

Van onze verslaggever
IJmuiden

Buurtbewoners mogen meedenken over de toekomst rond de nieuwbouw van de Waalstraat en de Dolfijnstraat in IJmuiden.

De sociale huurwoningen worden gesloopt en er komen nieuwe appartementen voor terug. Eigenaar Woningbedrijf Velsen is vorige week al in gesprek geweest met buurtbewoners om de eerste wensen en zorgen op te tekenen. Ongeveer vijftig geïnteresseerden waren daarbij aanwezig.

Het gaat om meer dan alleen de nieuw te bouwen appartementen, laat het woningbedrijf weten. Ook de ideeën binnen de plannen Pont tot Park - het stuk IJmuiden tussen het Pontplein en het Stadspark - komen aanbod. Het gaat dan over onderwerpen als hoogbouw, afvalbakken, natuur, parkeerplaaten en speelplekken in de buurt.

Aanmelden

Er zullen nog drie bijeenkomsten volgen over de nieuwbouw, wie mee wil praten kan zich aanmelden via waaldolfijn@wbvelsen.nl. De bijeenkomsten zijn: dinsdag 14 september van 16 tot 18 uur of van 19 tot 21 uur, deze gaat over samenleven in het gebouw en verkeer en parkeren.

Op dinsdag 21 september tussen 16 en 18 uur of tussen 19 en 21 uur wordt gesproken over samenleven in de buurt en over beeld en uitstraling. Op dinsdag 28 september gaat het tussen 16 en 18 uur of tussen 19 en 21 uur over duurzaamheid, de openbare ruimte en voorzieningen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen