Smaakmuseum strijkt neer op Paleis Soestdijk met eetbaar erfgoed van Nederland

1 / 3
Van onze verslaggever
Baarn

Kunstenaar en designer Jasper Udink ten Cate komt op zaterdag 11 en zondag 12 september met zijn Smaakmuseum naar de kwekerij van Paleis Soestdijk. Hij biedt een lunch aan van het eetbare erfgoed van Nederland.

Het Smaakmuseum maakt tentoonstellingen die geproefd kunnen worden met Deventer zwartblad biet, sint Jansui, Soester knollen en pimpernel. In de oude moestuin krijgen deelnemers een rondleiding en een viergangenmenu met bijbehorende verhalen en performances van Udink ten Cate. Het Smaakmuseum werkt met oude plantenrassen, oude kooktechnieken en bereidingswijzen van weleer. De kunstenaar reist met zijn Smaakmuseum langs inspirerende plekken, waar hij het verhaal deelt met zijn gasten.

Bij de lunch van het Smaakmuseum wordt geen afval gecreëerd. Alle voedselresten komen uiteindelijk terecht op de composthoop. Gasten dragen ook bij aan de biodiversiteit. Zij krijgen zaadjes van enkele bijzondere gewassen mee zodat er meer variëteit in de achtertuin ontstaat.

Mensen kunnen terecht van half twaalf tot twee uur of van half twee tot vier uur op beide dagen. Het evenement is voor jong en oud. De kosten van een viergangenlunch inclusief drankjes, rondleiding en uniek performance bedragen 75,79 per persoon en zijn te bestellen bij het Smaakmuseum.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen