Politie toont beelden van verdachten 'vergisontvoering' Hoofddorper

© ANP

ANP

De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond van verdachten die betrokken zijn bij een reeks incidenten na de zogenoemde 'vergisontvoering' van de 56-jarige man uit Hoofddorp. De man werd op 5 augustus ontvoerd in Cruquius.

Op de beelden zijn twee verdachten te zien die op 14 augustus een auto tegen de gevel van een bedrijfspand in Zwijndrecht hebben gereden, waarna een brand een groot deel van het gebouw aan de Kreekweg in de as legde.

Lees ook: Hoofddorper (56) mogelijk slachtoffer van ’vergisontvoering’ in Cruquius: voertuig aangetoffen, 15.000 euro voor gouden tip [update]

Ook zijn in het tv-programma beelden getoond van een verdachte die op zaterdag 28 augustus betrokken was bij een beschieting van een woning aan de Tromplaan in Hendrik-Ido-Ambacht.

In Alblasserdam is de verdachte te zien die een explosie veroorzaakte bij een woning aan de Boezem. Dat gebeurde in het laatste weekend van augustus. Een dag later is in dezelfde plaats brand gesticht bij een pand aan de Edisonweg. Daarvan zijn twee daders op camera vastgelegd. Zij lieten onder meer een jerrycan met brandbaar vloeistof in het pand leeglopen.

Cocaïne

De criminele onrust, die begon met de vergisontvoering, heeft vermoedelijk te maken met een onderschepte partij cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen. Vorige week zijn al een 43-jarige vrouw uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen