Turborotonde Hoorn dit weekeinde al verwijderd

Daan Keijzer
Hoorn

Komend weekeinde wordt de veelbesproken turborotonde in Hoorn verwijderd. Het is het eerste van in totaal vijf weekeinden op rij waarin de Provincialeweg tussen de A7 en het Keern volledig is afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden.

De belangrijkste toegangsweg van Hoorn wordt, samen met de rotonde met de op- en afrit van de A7, aangepast om de doorstroming tussen de Provincialeweg en snelweg te vergroten, zo besloot de gemeenteraad in 2020. Er komen twee gelijkvloerse kruispunten met stoplichten voor terug. Het aantal rijstroken wordt bovendien uitgebreid naar twee keer drie rijstroken voor doorgaand verkeer. De omvangrijke operatie kost al met al ongeveer 8,25 miljoen euro.

Bouwbedrijf BAM is dit weekeinde verantwoordelijk voor de verwijdering van de turborotonde. De rotonde aan de oostzijde van de A7 zal in een later stadium worden vervangen door een kruising.

(Tekst gaat door onder de foto)

De turborotonde op de Provincialeweg, de belangrijkste toegangsweg van Hoorn.

De turborotonde op de Provincialeweg, de belangrijkste toegangsweg van Hoorn.© Foto Cyclomedia

Vijf weekeinden op rij

De werkzaamheden aan de Provincialeweg beginnen vrijdagavond 10 september om 20 uur. Maandagochtend 13 september zal de weg om 5 uur weer toegankelijk zijn. Verkeer van - en naar de A7 kan niet via op- en afrit Hoorn Centrum (afrit 8) rijden, maar wordt met borden omgeleid via op- en afrit 7 (Avenhorn) en op- en afrit 9 (Hoorn-Noord).

Ook de vier weekenden daarna zal de Provincialeweg tussen het Keern en de A7 gesloten zijn voor verkeer. Doordeweeks is de weg wel bereikbaar. Vanaf 10 september tot 11 oktober zijn ook de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg.

Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.

Lees ook: Turborotonde in Hoorn op de schop: verkeerspunt gaat vijf weekenden dicht

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen