Landskampioen Zandvoort rekent deze competitie niet meer op Van de Zandschulp: ’Hij heeft aardig wat aan zijn hoofd’

Van de Zandschulp op de US Open.

Van de Zandschulp op de US Open.© ANP

ANP
ZANDVOORT

De tennissers van Zandvoort, regerend kampioen in de Eredivisie, rekenen deze competitie niet meer op Botic van de Zandschulp. De ingekorte Eredivisie eindigt komend weekeinde, terwijl Van de Zandschulp dinsdag nog in actie komt tegen de Rus Daniil Medvedev in de kwartfinales van de US Open.

„We leggen het helemaal bij hem neer of hij nog in actie wil komen”, aldus Dick Suijk, coach van Zandvoort. „Volgens mij heeft Botic aardig wat aan zijn hoofd en krijgt hij van alles over zich heen. Dan gaan wij niet vragen of hij nog competitie komt spelen.”

Zondag verraste Van de Zandschulp de Argentijn Diego Schwartzman in vijf sets en de teamgenoten van Zandvoort, die tegelijkertijd in de nationale competitie uitkwamen, leefden intens mee. „We hadden een livestream via een telefoon van een van de spelers en we kregen continu een update. Ik vind het echt ongelooflijk knap wat hij presteert, ook door iedere keer terug te komen na een achterstand”, aldus Suijk. „In de groepsapp van het team hebben we veel berichtjes geplaatst en vanochtend reageerde Botic met een bedankje voor het meeleven. Verder proberen we hem zoveel mogelijk met rust te laten.”

Suijk hoopt dat hij komend weekeinde nog een beroep kan doen op Van de Zandschulp. „Wellicht kan hij bijvoorbeeld nog een dubbel spelen, dat zou leuk zijn voor het publiek. Maar we leggen hem geen enkele druk op.”

Tallon Griekspoor komt ook uit voor Zandvoort en hij maakt donderdag voor het eerst zijn opwachting. Griekspoor haalde op de US Open de tweede ronde, waarin Novak Djokovic hem in drie sets de baas was. Kort na de Eredivisie reizen Griekspoor en Van de Zandschulp af naar Uruguay voor de Daviscup.

De Eredivisie werd vanwege de coronamaatregelen uitgesteld en ingekort. De competitie duurt van 4 tot en met 12 september.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen