SDO trekt lijn van dramatische oefencampagne moeiteloos door en blameert zich bij seizoensouverture in Meppel

Ook spits Jesse van Huisstede kon SDO niet behoeden voor een afstraffing in Meppel tegen Alcides.

Ook spits Jesse van Huisstede kon SDO niet behoeden voor een afstraffing in Meppel tegen Alcides.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Meppel

SDO is het seizoen gestart met een forse nederlaag. In Meppel gingen de Bussumers met 6-1 onderuit tegen Alcides.

De voortekenen voor SDO en Koen Janssen waren gezien de voorbereiding al niet heel best. Hoewel zijn ploeg volgens de Amersfoorter geen ploeg heeft voor oefenwedstrijden, waren de drie goals voor en 29 goals tegen een teken aan de wand. In Meppel ging SDO min of meer op dezelfde voet verder.

Het kwam al binnen het kwartier op achterstand en na een half uur spelen was de marge twee. Daarna kwamen de Bussumers pas beter in de wedstrijd. „Het laatste kwartier voor rust was eigenlijk prima. We hadden het merendeel van het balbezit, maar deden daar echt te weinig mee. We hebben volgens mij geen fatsoenlijke bal voor de goal gegeven.”

Reactie

Na de rust hoopte Janssen op een reactie van zijn ploeg. Die kreeg hij ook, in de vorm van de aansluitingstreffer van Desley Groenewegen uit een corner. „Ik had toen het gevoel dat we er echt een wedstrijd van konden maken. Maar op het veld veranderde het eigenlijk in een aflevering van Comedy Capers. Drie persoonlijke fouten nekten ons en het duel was gespeeld.”

Uiteindelijk hoopte Janssen dat SDO verder leed bespaard bleef. De zesde tegengoal was dan voor de statistieken, maar de Bussumers bleven wel verschoond van kaarten of blessures. „We konden nog een jaar voetballen, maar we hadden nooit meer een tweede goal gemaakt. Vooraf hadden we de hoop op een puntje, maar achteraf gezien kan ik zeggen dat ik beter naar Max Verstappen had kunnen gaan kijken”, verwees de trainer naar de overwinning van de Nederlandse Formule 1-coureur bij de Grand Prix van Zandvoort.

Janssen heeft de komende week behoorlijk wat lijmwerk te verrichten. „Het is duidelijk dat wij nog heel wat werk te doen hebben. Ik had gehoopt en gedacht dat we na de slechte voorbereiding met elkaar op een andere manier in het veld zouden staan in de competitie. Dat is helaas niet gebeurd. Komende week gaan we met elkaar napraten, de neuzen moeten dezelfde kant op.”

Dat is nodig ook voor SDO, dat volgende week tegen Alphense Boys speelt. „Die hebben twee punten uit twee wedstrijden vergaard. Hoewel wij vandaag met een groot verschil verloren hebben, waren er ook fases die houvast bieden. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Jacob-Jan van de Groep

hoofdklasse zondag

AlcidesSDO6-1

15. Luijckx 1-0, 29. Kooiker 2-0, 51. Groenewegen 2-1, 57. Kooiker 3-1, 62. Keizer 4-1, 73. Kooiker 5-1, 80. Kuiper 6-1.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen