Verenigingen en stichtingen in Wieringerwaard presenteren zich in De Oude School voor de inwoners

Van onze verslaggever
Wieringerwaard

Dorpshuis De Oude School aan de Populierenlaan in Wieringerwaard vormt zaterdag 11 september het decor van een Culturele- en Verenigings Promotiedag. Tijdens deze dag laten ruim dertig verenigingen en stichtingen zien wat voor mogelijkheden er allemaal in het dorp zijn.

De initiatiefnemers hebben niet zomaar gekozen voor dit evenement. ,,De laatste jaren zijn er behoorlijk wat inwoners bijgekomen door de nieuwbouw die heeft plaatsgevonden en mensen die hier naartoe zijn verhuisd’’, meldt Ivo de Block. ,,Je merkt dat die nieuwe inwoners niet altijd beseffen wat de mogelijkheden zijn van het verenigingsleven. Wieringerwaard heeft behoorlijk wat te bieden, ondanks de gering omvang van ons dorp.”

Het idee ontstond in het voorjaar en een ronde langs de verenigingen bleek al snel tot enthousiasme te leiden. Bijna alle verenigingen en stichtingen zegden hun medewerking toe. De Block: ,,Daarmee is het evenement nu eigenlijk al succesvol. De saamhorigheid is de eerste winst.”

Tussen programma 11 en 16 uur zijn er in en rondom dorpshuis De Oude School demonstraties, optredens en uiteraard veel informatie over het verenigingsleven. ,,Van tekenles tot gym en van jeu de boules tot een demonstratie van de brandweer.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.