Jongen (17) staat oog in oog met gemaskerde inbreker in de bijkeuken en raakt lichtgewond bij worsteling met de indringer

© Foto’s: Glocal Media

1 / 3
Internetredactie
Oosterblokker

Een jongen van 17 is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een gewelddadige poging tot overval in een woning aan de Eenhoorn in Oosterblokker.

Rond 21.30 uur werd de 17-jarige jongen opgeschrikt door een onbekende man in zwarte kleding die in de bijkeuken van zijn woning stond. De jongen was net thuisgekomen en had zich even omgekleed toen hij de inbreker aantrof.

Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en de inbreker, waarbij het slachtoffer een verwonding opliep in zijn buikstreek. De inbreker ging er vervolgens via de tuin in een onbekende richting vandoor. Het slachtoffer deed snel de deur op slot en alarmeerde de politie.

Ondanks een zoekslag van de politie is de verdachte niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is in de woning door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De inbreker wordt omschreven als een forse man van ongeveer 22 jaar oud, 1,86 meter lang, droeg hij zwarte kleding, zwarte schoenen en zwarte handschoenen. Verder droeg de man een masker die half wit en half zwart was. De politie roept getuigen om zich te melden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen