Hopeloze vertoning van Telstar in Maastricht: al na één helft kansloos tegen MVV

De basiself van Telstar staat klaar voor de wedstrijd.

De basiself van Telstar staat klaar voor de wedstrijd.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Maastricht

Telstar is ook na zondagmiddag nog de enige club in de eerste divisie die dit seizoen nog geen overwinning heeft geboekt. In de uitwedstrijd tegen MVV kwam het niet eens in de buurt van een zege.

Op de middag die voor veel sportliefhebbers in het teken stond van ’Zandvoort’ hoopte Telstar de laatste plaats te kunnen verlaten. Twee puntjes uit vier wedstrijden was de oogst tot dusverre. Alle andere clubs in de eerste divisie haalden meer punten.

Al snel was duidelijk dat Telstar die hoop kon laten varen, want na dik twintig minuten spelen stond het al 2-0 voor MVV door doelpunten van Mart Remans.

Blunder

Bij beide treffers werd het de aanvaller van MVV nogal gemakkelijk gemaakt. Balverlies van Telstar op het middenveld leidde de 1-0 in: Remans werd direct diep gestuurd en kapte vervolgens simpel de op flinke afstand dekkende Jip Molenaar uit. Met een strak schot in de korte hoek maakte Remans de snelle aanval af. De 2-0 werd hem cadeau gedaan door keeper Trevor Doornbusch, die het afstandsschot liet glippen en de bal over de lijn zag hobbelen. Een regelrechte keepersblunder.

Van Velzen

Bij Telstar stond Gyliano van Velzen in de basis in plaats van Rein Smit. Rechtsback Yassine Zakir was terug van ziek te zijn geweest. Op het middenveld speelde Rashaan Fernandes (hij schoof door vanuit de verdediging) in plaats van Cas Dijkstra. ,,Ik denk dat Van Velzen en Fernandes beter beschikt zijn tegen deze tegenstander’’, zei trainer Andries Jonker vooraf over die keuze.

Tegenvaller

Een tegenvaller was er eerder in de week voor Telstar: in een oefenwedstrijd tegen Spakenburg liepen drie spelers een blessure op. Roman Tugarinov, Redouan Taha en Marouan el Ouardani waren daardoor tegen MVV niet inzetbaar.

Na de snelle 2-0 achterstand besloot Jonker in te grijpen. Hij haalde na ruim een half uur spelen de middenvelders Sven van Doorm en Tom Overtoom naar de kant. Ze werden vervangen door Ozan Kökcü en Cas Dijkstra. Maar of de duvel ermee speelde: een minuut na de wissel was het 3-0. MVV combineerde zich ter hoogte van de middenlijn door de linies van Telstar, waarna Sven Blummel de diepte in werd gestuurd. Blummel had vrije doortocht naar het doel en rondde simpel af.

Speelwijze

Het pleitte voor Telstar dat het in de tweede helft bleef strijden en er niet een potje van maakte. Met wat aanpassingen in de speelwijze hield Telstar bovendien MVV beter in bedwang. Het leidde tot een tweede helft met minder kansen voor de thuisploeg, waardoor een grotere afgang Telstar bespaard bleef.

MVV-Telstar 3-0

13. Remans 1-0, 22. Remans 2-0, 39. Blummel 3-0.

MVV: Nijhuis; Zegers (80. Essers), Delferriere, Waem, Labylle; Kleinen (80. Zeegers), Keulen (10. Alberg), Souren (61. Kalala); Blummel, Ntelo, Remans (80. Mami).

Telstar: Doornbusch; Zakir, Molenaar (84. Vandermeulen), Bensabouh, Berenstein (46. Aktas), Blackson (75. Liesdek); Fernandes, Van Doorm (38. Dijkstra), Overtoom (38. Kökcü); Van Velzen, Plet.

Jip Molenaar ligt in de slotfase met kramp op de grond en wordt geholpen door ploeggenoot Rashaan Fernandes.

Jip Molenaar ligt in de slotfase met kramp op de grond en wordt geholpen door ploeggenoot Rashaan Fernandes.© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen