Kick Groot wil na alle blessureleed bij Telstar het plezier in voetbal terugvinden bij Odin’59

Kick Groot komt bij Telstar het veld in als vervanger van Frank Korpershoek.

Kick Groot komt bij Telstar het veld in als vervanger van Frank Korpershoek.© Archieffoto Orange Pictures

Henny Beijer
Heemskerk

Kick Groot zet zijn voetbalcarrière voort bij Odin’59. Bij de Heemskerkse derde divisieploeg hoopt de 23-jarige centrale verdediger weer aan wekelijks spelen toe te komen. De in Koog aan de Zaan woonachtige Groot stond tot 1 juli van dit jaar onder contract bij Telstar.

Groots zaakwaarnemer sprak in de voorbije weken met verschillende clubs, ook uit de tweede divisie. Dat de keuze tenslotte op zaterdagclub Odin’59 viel, is opmerkelijk.

,,Voor mij was het belangrijkste, dat ik weer aan spelen toekom en het plezier in het voetbal terugvind. Na alle blessureleed ben ik daar wel aan toe. ”

Groot, kleinzoon van oud-Ajax speler Cees Groot, kampte gedurende een belangrijk deel van zijn tijd bij de Witte Leeuwen met een hardnekkige knieblessure. Daarvan is hij kort voor de zomer genezen verklaard. De consequentie van zijn langdurige afwezigheid was wel, dat zijn contract deze zomer niet werd verlengd.

Odin-trainer Alex Geernaert ziet met de komst van de talentvolle Groot zijn opties verder verruimen. ,,We hopen met hem een verdediger in huis te halen die met zijn coaching de defensieve organisatie kan neerzetten. Hij is comfortabel aan de bal en brengt ervaring mee uit het betaalde voetbal.”

Signaal

Groot traint sinds afgelopen maandag mee met de selectie. Geernaert over zijn eerste indrukken: ,,In zijn eerste trainingsweek geeft hij een signaal af aan de groep in het beleven van een training en daar alles uit willen halen. Dat is precies waar we als club naartoe willen.”

Ook Groot zelf is positief. ,,Ik kreeg een goed gevoel bij de club. Geernaert lijkt me een fanatieke trainer die er bovenop zit. En wat ik tot nu zag, was dat het niveau ook best hoog is.”

Bij Odin was er overigens een weerzien met Sam Aarts, die net als hij een verleden heeft bij Telstar.

Kick Groot werd op elfjarige leeftijd door AZ opgepikt bij KFC. Hij doorliep sindsdien de hele jeugdopleiding van de Alkmaarders en maakte daarna gedurende een seizoen deel uit van Jong AZ. In 2018 stapte hij over naar Telstar.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen