’Kanker heb je niet alleen’ Themabijeenkomst in Drom Enkhuizen

Een activiteit van inloophuis Pisa voor kinderen die te maken krijgen met kanker.

Een activiteit van inloophuis Pisa voor kinderen die te maken krijgen met kanker.© archieffoto

Tanja Koopen
Enkhuizen

Inloophuis Pisa houdt woensdag 8 september de themabijeenkomst ’kanker heb je niet alleen’ in De Drom in Enkhuizen.

Vanaf september organiseert Pisa weer maandelijks een inloop met activiteiten in De Drom voor mensen met kanker en hun naasten uit Enkhuizen en omgeving. De eerste bijeenkomst wordt begeleid door Jenny Beemster, oncologisch verpleegkundige van De Omring.

De diagnose kanker is een enorme schok voor de patiënt, maar zeker ook voor de eventuele partner, de kinderen, ouders en andere naasten. Beemster vertelt hierover vanuit haar enorme praktijkervaring. Zij geeft tips en handreikingen en er is een ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst is van 10 tot 12 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten van Pisa in Enkhuizen zijn van 9.30 tot 12.30 uur. De volgende sessies zijn op woensdag 13 oktober, 10 november en 3 december. In oktober staat een creatieve activiteit op het programma: stenen beschilderen met bijzondere afbeeldingen of betekenisvolle teksten.

In november geeft Esther Sijm informatie over hoe je leven weer op te bouwen met of na kanker. Aanmelden kan tot 1 week van te voren door een mailtje te sturen naar administratie@inloophuispisa.nl of via www.inloophuispisa.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen