Fietspad op Schoorldammerbrug wordt in weekend vernieuwd: autoverkeer richting Warmenhuizen moet omrijden

De Schoorldammerbrug over het Noordhollands Kanaal.

De Schoorldammerbrug over het Noordhollands Kanaal.© Foto provincie Noord-Holland

Van onze verslaggever
Schoorldam

Het fietspad op de brug in de N504/Kanaaldijk over het Noordhollands Kanaal in Schoorldam wordt vernieuwd. Om die reden wordt de brug volgend weekend gedeeltelijk afgesloten.

Om de werkzaamheden uit te voeren, is de Schoorldammerbrug van vrijdag 10 september om acht uur ’s avonds tot maandag 13 september om zes uur ’s ochtends in een richting afgesloten. Dat maakt de provincie Noord-Holland bekend.

Autoverkeer richting Warmenhuizen wordt omgeleid. Vanuit Schoorl geldt een route via de N9, ring Alkmaar naar de N245/Schagerweg. Wie vanuit Warmenhuizen komt, kan wel gebruik maken van de brug.

Scheepvaart

Ook voor de scheepvaart geldt een stremming. De brug wordt tijdens de klus niet bediend. Onder de brug doorvaren is wel mogelijk: tot een breedte van 5,40 meter is de doorvaarthoogte 2,70 meter, anders 1,70 meter.

Bromfietsers kunnen wel over de Schoorldammerbrug rijden, over de tijdelijk afgesloten rijbaan. Mochten de weersomstandigheden ongunstig zijn of loopt het werk uit, dan wordt het weekend van 17/18 september gebruikt om eventueel uitgestelde werkzaamheden af te ronden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen