Politie geeft beelden vrij van overval kapsalon Zaandam. Bedreiging met machete [video]

van onze verslaggever
Zaandam

De politie heeft beelden vrijgegeven van een overval op zaterdagochtend 24 april op kapsalon Professional aan het Hof van Holland in Zaandam.

De politie deelt beelden van voor, tijdens en na de overval, in de hoop dat er mensen zijn die de verdachte kennen of herkennen. Een geheel in het zwart geklede jongeman met bivakmuts pleegt een gewapende overval op de kapsalon aan het Hof van Holland.

Hoe zat het ook alweer? Rond 10 uur loopt de verdachte de kapsalon binnen, in zijn hand heeft hij een stevige Dekamarkt-shopper (tas) en een groot mes (machete). Onder bedreiging van het mes eist hij geld en moet het aanwezige personeel geld uit de kassa halen en in de boodschappentas doen. Vervolgens rent de verdachte met een kleine buit linksaf de kapsalon uit in de richting van de Pro Patriastraat. Niemand raakte bij de overval gewond, maar het was logischerwijs enorm schrikken voor het aanwezige personeel.

Lees ook: Kapsalon overvallen in Zaandam; politie zoekt gewelddadig persoon

Indertijd verklaarde de eigenaresse in deze krant: „Iets voor tienen kwam een man in een zwarte capuchontrui van het merk The North Face binnen. Zijn gezicht was bedekt. Hij had een wapen vast, het leek op een groot mes of een zaag. Hij dwong ons om achter de toonbank te staan en hem de inhoud van de kassa te geven.” Omdat de salon aan het Hof van Holland nog maar kort open was, zat daar niet veel geld in. De man vertrok met een paar tientjes aan buit. „Toen hebben we snel de deur dicht gedaan en de politie gebeld.’

Lees ook: Angstige minuten voor eigenaresse overvallen kapsalon in Zaandam: ’Dit hele weekend hebben we zoveel steun gekregen’

Lastig

De verdachte heeft een licht tot licht getinte huidskleur; normaal postuur; zijn leeftijd is lastig in te schatten vermoedelijk tussen de 15 en 20 jaar; ongeveer 1.85 meter lang; zwarte hoodie met capuchon en met witte opdruk/logo op de borst, vermoedelijk van het merk North Face en een zwarte (jogging) broek; zwarte schoenen en bivakmuts; witte handschoenen en hij droeg dus een gele, stevige Dekamarkt-shopper bij zich.

De politie hoopt dat mensen meer informatie over de verdachte hebben of andere informatie hebben. Tips kunnen telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) worden gedaan. Graag met vermelding van zaaknummer: 2021082244

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.