Westfrieslandprijs valt zaterdag in Berkhouter kerk

Bestuurslid Hans van Kampen van het Westfries Genootschap (Hoorn) schildert de verenigingsnaam op het toegangspoortje van het Timmermansgildehuisje.

Bestuurslid Hans van Kampen van het Westfries Genootschap (Hoorn) schildert de verenigingsnaam op het toegangspoortje van het Timmermansgildehuisje.© Foto Mediahuis

Van onze verslaggever
Berkhout

De winnaar van de jaarlijkse Westfrieslandprijs wordt zaterdagochtend bekend gemaakt. Dat gebeurt tijden de Westfriezendag van het Westfries Genootschap, in de Berkhouter kerk.

Het Westfries Genootschap zet ieder jaar een persoon in het zonnetje, vanwege de prestaties voor de regio en voor de geschiedenis van het vlakke land achter de Omringdijk. Dit jaar komt er ook een andere prijs bij. In 2019 won het Stoommachinemuseum in Medemblik de prijs

Leden en belangstellenden van het genootschap konden de afgelopen maanden hun mening geven over de inzendingen voor het mooiste nieuwe bedrijfsgebouw van West-Friesland. Ook die strijd wordt zaterdagochtend beslist in Berkhout. De bijeenkomst begint om 10 uur.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.