België gaat bijna helemaal van het slot

ANP Producties | Bron: ANP

België laat woensdag een flink deel van de resterende coronamaatregelen los. Cafés mogen weer even lang openblijven als voor de coronacrisis, er kan hier en daar weer worden gedanst en iedereen mag weer naar kantoor.

Alleen Brussel viert de teugels nog niet. De Belgische hoofdstad is nog veel minder ver met inenten dan de rest van het land. Het stadsbestuur denkt erover om café- en restaurantgangers om een coronapas te gaan vragen. Dat zou mensen kunnen aanzetten alsnog een prik te halen.

Buiten Brussel kan het nachtleven weer op gang komen. Er kan zelfs weer worden gedanst, al leek dat aanvankelijk nog te moeten wachten. Dansen mag officieel alleen op een privéfeestje, maar met een geappte uitnodiging van bijvoorbeeld de caféhouder mag ook een avondje stappen al zo heten.

Er raken de laatste weken weer wat meer Belgen besmet dan aan het begin van de zomer, maar de ziekenhuizen kunnen de toestroom nog goed aan. Virologen kijken wel bezorgd naar het najaar, een jaargetijde waarin virussen als dit steevast meer om zich heen grijpen. Bovendien gaan de versoepelingen uitgerekend in op de eerste schooldag na de zomervakantie. Daardoor zou het virus zich ook op en rond school weer kunnen verspreiden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.