Verkeersschool Istha wordt overgenomen door Rijschool West-Friesland. De gecombineerde rijschool wordt ’een van de grootste van Nederland’, zegt de nieuwe eigenaar

© Foto RedMouse

Delano Weltevreden
Wognum

Verkeersschool Istha wordt overgenomen door Rijschool West-Friesland uit Wognum. Istha heeft vestigingen in Schagen en Den Helder. De activiteiten van Verkeersschool Istha worden onder dezelfde naam voortgezet.

De twee rijscholen hebben in een persbericht wereldkundig gemaakt dat er overeenstemming is bereikt over de overname. Eigenaar Arjan Hoekstra van Verkeersschool Istha wil niet vertellen waarom hij zijn rijschool verkoopt.

Istha is ruim veertig jaar actief in de regio. Rijschool West-Friesland is in 2010 opgericht. De overname zorgt er volgens het bedrijf voor dat de nieuwe rijschool ’een van de grootste van Nederland’ wordt. Met onder andere 35 personenauto’s en 14 vrachtauto’s leggen kandidaten meer dan 1500 examens per jaar af.

Rijschool West-Friesland heeft twee locaties, in Wognum en Amsterdam en heeft 50 medewerkers. Met de overname van Verkeersschool Istha groeit het bedrijf naar vier locaties en komt het totaal aantal medewerkers op 67.

,,Met de twee nieuwe locaties in Schagen en Den Helder bedienen wij naast de regio West-Friesland nu ook de volledige kop van Noord-Holland”, zegt oprichter en eigenaar Yilgor Mavru van Rijschool West-Friesland. ,,De servicegerichte kwaliteit sluit perfect aan op onze eigen bedrijfsfilosofie.”

Wachtlijst

Door de coronapandemie zijn wachtlijsten ontstaan van mensen die hun rijbewijs willen halen en mensen die moeten afrijden. Rijschool West-Friesland zegt het gebrek aan instructeurs te bestrijden door zelf instructeurs op te leiden. Mavru: ,,Onze eerste groep van vijf instructeurs is inmiddels geslaagd en is met veel enthousiasme gestart met lesgeven. De nieuwe klas met maar liefst twaalf instructeurs komt eraan.”

© Foto RedMouse

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.