Transfersoap Volendam eindigt: Micky van de Ven vertrekt naar Wolfsburg

Micky van de Ven.

Micky van de Ven.© Foto Orange Pictures

Van onze verslaggever
Volendam

Micky van de Ven (20) verruilt FC Volendam voor VFL Wolfsburg. De Duitse club van Mark van Bommel betaalt 3,5 miljoen euro vast aan de Volendammers. En in het vierjarige contract zijn ook bonussen en een percentage doorverkoop opgenomen, melden bronnen rondom Wolfsburg, dat Feyenoord aftroeft.

De Rotterdammers bereikten rond het middaguur óók overeenstemming met FC Volendam, maar de keuze van de speler viel op de Bundesliga.

Met de transfer verzilvert FC Volendam de zege in de arbitragezaak van afgelopen week, die Van de Ven had aangespannen om zijn contract te ontbinden. Hij beriep zich op een aanmerkelijke financiële en sportieve verbetering en sprak van een verstoorde arbeidsrelatie. De commissie stelde Volendam op alle punten in het gelijk.

Met het vertrek van Van de Ven, voor wie in Wolfsburg een meerjarig contract klaarligt, lijkt het eind goed, al goed. De linksbenige verdediger uit Wormer, opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje, vertrekt via de voordeur. De club krijgt nu meer dan de twee miljoen euro die Wolfsburg in eerste instantie wilde betalen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen