’Ik ben vast niet lief geweest, Sinterklaas heeft me geen cadeautje gegeven.’ Sociale teams zamelen speelgoed in voor gezinnen met weinig geld

Een medewerker van het Sociaal Team Beverwijk vorig jaar in de Grote Kerk tussen het speelgoed.

Een medewerker van het Sociaal Team Beverwijk vorig jaar in de Grote Kerk tussen het speelgoed.© Foto aangeleverd

Oscar Spaans
Beverwijk

Voor wie wat minder te besteden heeft, is het Sinterklaasfeest vaak een financieel dilemma. Vanaf 1 september kunnen gezinnen uit Heemskerk, Beverwijk en Velsen-Noord zich aanmelden bij het Sociaal Team Beverwijk om een mooi cadeau voor hun kinderen uit te zoeken.

De organisatie zamelt vanaf 4 oktober tweedehands speelgoed in bij de Grote Kerk in Beverwijk die tijdelijk zal fungeren als pakhuis van de goedheiligman. De inzamelactie werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd nadat inwoners de hulp van het sociaal team inschakelden. Dat werd een succes. Dit jaar zal het daarom op grotere schaal herhaald worden in samenwerking met het Sociaal Team Heemskerk en het Sociaal Wijkteam Velsen.

Medewerker Hans Bruin: ,,Vorig jaar werden we bij Stichting Welzijn Beverwijk, waar ik ook actief ben, benaderd door inwoner Cynthia Heiloo. Bij de buitenschoolse opvang waar zij werkte, maakte ze mee dat een kind zei: ’”k ben vast niet lief geweest, want Sinterklaas heeft me geen cadeautje gegeven.’ Dat zette haar ertoe aan om actie te ondernemen’’.

Samen met het Sociaal Team Beverwijk en Stichting Welzijn Beverwijk zette Cynthia de inzamelactie op poten. Daarnaast kwam er nog een ander goed idee vanuit de samenleving. De Velsen-Noordse Karin Schrijver opperde om roetveegpieten bij gezinnen langs te laten komen met de cadeaus (mits gewenst door de ouders, uiteraard).

Lekkers

Naast tweedehands speelgoed zijn ook nieuwe cadeaus en geld welkom bij het sociaal team. ,,Via, via hoorden we van iemand die zelf geen speelgoed had, maar wel graag wilde helpen. Die heeft toen nieuwe cadeaus gekocht en ook geld gegeven. Daarmee konden we cadeaupapier kopen en lekkers voor op sinterklaasavond.’’

Vorig jaar was de actie alleen voor inwoners van Beverwijk en Velsen-Noord bestemd. Dit jaar kunnen ook gezinnen uit Heemskerk zich opgeven. ,,We willen zo veel mogelijk gezinnen in staat stellen om hun kinderen een leuk cadeau te geven.’’

Giften

Vanaf half november zullen er een aantal dagen zijn waarop ouders in de Grote Kerk speelgoed kunnen uitzoeken. De actie richt zich op speelgoed voor kinderen tot twaalf jaar. Wilt u uw gezin of iemand anders aanmelden voor de sinterklaasactie? Dat kan via info@sociaalteambeverwijk.nl, de facebookpagina van het sociaal team of door te bellen naar 06-11035327.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen