Seniorenpartij wil actie gemeente voor verkeerssituatie Oosterblokker

© Foto ANP

Cees Beemster
Oosterblokker

Na het verkeersongeval afgelopen vrijdagavond in Oosterblokker, waarbij een auto op zijn kant in een tuin belandde, wil de Seniorenpartij Drechterland weten wat en wanneer de gemeente gaat doen om de verkeerssituatie in het dorp te verbeteren.

Fractievoorzitter Marcel ten Have heeft vragen naar burgemeester en wethouders gestuurd. Ten Have vraagt het college om binnen anderhalve maand de omwonenden van het ongeval op de hoogte brengen wat er gaat gebeuren. Concreet wil hij weten of de Boekert voor het vrachtverkeer wordt afgesloten, wat er gaat gebeuren met de rotonde naast de spoorwegovergang richting de Noorderdracht.

Het college van Drechterland moet de vragen nog beantwoorden. Bewoners van Oosterblokker vragen al langer om maatregelen tegen verkeer dat te snel door hun dorp rijdt en tegen het vrachtverkeer dat hun woonplezier vergalt.

De politie roept intussen getuigen van het ongeval van vrijdagavond 23.30 uur op om zich te melden. In een twitterbericht schrijft de politie dat specifiek een fietser en een bestuurder van een zwarte bestelbus worden gevraagd zich bij de politie te melden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen