Door verwachte drukte twee stille tochten voor verdwenen Tanja Groen

ANP Producties | Bron: ANP

Studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip splitsen vanwege de verwachte drukte de stille tocht die ze dinsdag voor Tanja Groen houden op in twee groepen. Zo willen ze voldoen aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén groep is voor genodigden, de andere voor belangstellenden. Het is dinsdag exact 28 jaar geleden dat de toen 18-jarige studente verdween.

De tocht is ook een eerbetoon aan de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries was voorzitter van Stichting de Gouden Tip, die geld inzamelt voor een beloning voor de tip die leidt tot de opsporing van Groen. Ook was hij vertrouwenspersoon van de familie van Groen. Leden van studentenvereniging Circumflex bezochten hem een dag voor de aanslag op zijn leven, op 6 juli. Toen is onder meer gesproken over het organiseren van een stille tocht.

De tocht voor genodigden start om 18.15 uur bij de Paardentunnel bij het Apple Park hotel in Maastricht. Daar loopt ook de familie van Groen in mee. De tweede groep vertrekt om 19.00 uur vanaf het grasveld achter het MVV-stadion. Vanaf 19.00 uur worden er ook voordrachten gehouden op het Koningsplein.

Tanja Groen vertrok in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 van een ontgroeningsfeestje van haar studentenvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld, een dorpje ten zuiden van de stad. Sindsdien is ze spoorloos verdwenen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.