Een strik, een schaar en daar gaat de confetti de lucht in. Hockeyclub Spire opent spiksplinternieuw clubhuis. ’Yes jongens, het is ons gelukt’

Het lint is door, de confetti kan de lucht in.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Hoogwoud

De rode loper ligt uit, er is champagne en de gezichten staan vrolijk. Op het complex van Spire is het zaterdagmiddag feest. Eindelijk is het zover, de hockeyclub uit Hoogwoud opent een spiksplinternieuw clubhuis. ,,Yes jongens, het is ons gelukt”, klinkt het enthousiast.

Her en der ligt er een stick op het terras. En een deel van de toehoorders heeft tijdens de officiële opening de sportoutfit nog aan. Want natuurlijk is er op de feestelijke dag bij Spirit ook gehockeyd. Klein Zwitserland-speler Tim Drummond, die vorige maand met Zuid-Afrika nog in actie kwam op de Olympische Spelen in Tokio, heeft een clinic gegeven.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een van de nieuwe kleedkamers bij Spire. ,,In de oude durfde niemand meer te douchen.”© Foto Mediahuis

Veel volwassen laten zich intussen rondleiden door het nieuwe gebouw. Met trots laten vrijwilligers het eindresultaat van maandenlang hard werken zien. ,,Een stuk of zes mensen zijn hier een jaar lang elke zaterdag aan de gang geweest”, vertelt Cees Kranenburg. ,,Ouders van jeugdleden, zoals ik, zijn om toerbeurt gevraagd om ook een paar keer te helpen.”

Oude meuk

Er volgt een rondgang langs het materiaalhok, de grote kleedkamers (’In de oude durfde niemand meer te douchen’), de bestuurskamer, de ruimte die aan twee plaatselijke fitnessinstructeurs verhuurd wordt en de moderne kantine. ,,Het is allemaal veel groter”, zegt Kranenburg. ,,En mooier. Wat er hiervoor stond was echt onwijs oude meuk.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Glimmend van trots laat voorzitter Gerard Welling de officiële opening van het nieuwe clubhuis over aan de oprichters Cecile en Joop de Loor.© Foto Mediahuis

Voorzitter Gerard Welling spreekt in zijn toespraak waardering uit voor de zelfredzaamheid van zijn club. ,,Yes, jongens het in ons gelukt”, zegt hij met een brede grijns. ,,We hebben een prachtig nieuw clubhuis, waar we al een lange tijd over spraken en fantaseerden. Met dank aan sponsoren, instellingen en subsidies. Zoveel mooie bedrijven en mensen hebben ons gesteund.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Het nieuwe clubhuis van Spire.

Als onder anderen de nieuwe burgemeester van Opmeer een woordje gedaan heeft - Gerard van den Hengel vertelt dat tijdens zijn eigen hockeycarrière vooral de derde helft belangrijk was, waardoor hij het belang van een mooi clubhuis alleen maar kan onderstrepen - zijn het Cecile en Joop van de Loor die de officiële opening verrichten. Zodra de twee oprichters van de club uit Hoogwoud het traditionele lintje hebben doorgeknipt knalt de confetti de lucht in en kan het échte - coronaproof georganiseerde - feest beginnen.

Lees ook: Hockeyclub Spire sloopt oude clubgebouw dat nu eindelijk vervangen gaat worden

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen