Mike Toorop verspeelt toppositie op Nederlands golftoernooi met matige tweede dag en wordt voorbijgestreefd door Daan Huizing

Daan Huizing onderweg naar de volgende hole.

Daan Huizing onderweg naar de volgende hole.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Spijk

Mike Toorop heeft zijn uitstekende openingsdag (66 slagen) op de B-NL Challenge Trophy in Spijk geen goed vervolg kunnen geven. De 22-jarige golfer uit Hoorn haalde wel overtuigend de cut, maar zakte weg uit de top van het klassement na een ronde van 74 slagen (drie boven par).

De man die donderdag gedeeld derde stond, gaat ook niet als beste Nederlander het weekeinde in op dit eerste toernooi sinds twaalf jaar in Nederland op de Challenge Tour. Hij werd voorbijgestreefd door Soester Daan Huizing, die overigens ook geen topdag had. Na een score van 68 slagen op donderdag had hij op vrijdag drie slagen meer nodig over de achttien holes op golfbaan The Dutch.

Huizing (-3) en Toorop (-2) staan in de tussenstand halverwege het toernooi op ruime achterstand van de Deense klassementsleider Marcus Helligkilde, die na een uitstekende openingsdag van 63 slagen zijn koppositie consolideerde met een degelijke score van 70 op dag twee en nu op -9 staat.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen