Wijkertunnel drie weekeinden gesloten voor onderhoud, omleiding via Velser- of Coentunnel

© Kaart Rijkswaterstaat

Pieter van Hove
IJmond

Gedurende drie weekeinden in de maanden augustus, september en oktober is de Wijkertunnel beperkt open voor het verkeer of zelfs helemaal dicht.

Zo wordt er in de periode onder meer gewerkt aan de verkeerssignalering. Het betreft de weekenden van 28 en 29 augustus, 18 en 19 september en 2 en 3 oktober.

Op donderdag 26 augustus gaat de tunnel om 21 uur dicht tot de volgende dag om 5 uur. Er is een omleiding via de Velsertunnel (snelweg A22). Op vrijdag 27 augustus sluit de tunnel weer om 21 uur tot de volgende ochtend 5 uur. Ook dan geldt de omleidingsroute. Op zaterdag 28 augustus 8 uur tot maandag 30 augustus 5 uur is er in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar in de tunnel. Er is een omleiding via de Coentunnel (snelweg A10).

Voor de nachtafsluiting van Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd is ongeveer 2 minuten. Gedurende de drie weekeinden is er op zaterdag en zondag één rijstrook in beide richtingen bij de Wijkertunnel beschikbaar. Het advies voor doorgaand verkeer over de A9 is, om gebruik te maken van de omleiding via de N8, A8 en A10 Coentunnel en A5.

Extra reistijd

De extra reistijd bedraagt ruim 20 minuten, maar kan door verwachte verkeersdrukte op zowel zaterdag als zondag tussen 10 en 17 uur oplopen tot 30 tot 60 minuten. De Velsertunnel (A22) is gedurende de werkzaamheden open. Maar vanwege de verwachte verkeersdrukte in het weekend, adviseert Rijkswaterstaat doorgaand verkeer gebruik te maken van de omleiding via de Coentunnel.

De afgelopen weken is er groot onderhoud gepleegd aan de A9. Dit werk kon niet worden gecombineerd met de aanpassingen aan de Wijkertunnel. De impact op het verkeer zou anders te groot zijn.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen